Закарпаття: До України у коробці з особистими речами намагалися ввезти смолу канабіса

17 вересня на митний пост “Тиса” Чопської митниці прибув мікроавтобус „Mersedes-Benz”, у якому з Іспанії до України поверталися троє наших співвітчизників. Під час здійснення митного контролю автомобіля та ручної поклажі, службовий собака спрацював на одну з картонних коробок, якими був завантажене багажне відділення мікроавтобуса.
У коробці митники виявили поліетиленовий пакет, адресований мешканцеві однієї із західних областей України, а у ньому — пресовану речовину темно-коричневого кольору зі специфічним пряним запахом. Загорнута у прозорий клаптик поліетиленової плівки, підозріла субстанція була захована в фабричній упаковці з шоколаду “NEGRO”.

Експрес-аналіз засвідчив, що виявлена митниками речовина відноситься до наркотичного засобу “канабіс” (гашиш). Після цього працівники митниці направили  її на експертизу. Висновки  спеціалістів підтвердили дані експрес-аналізу – у коробці з особистими речами до України намагалися ввезти 4,14 г. смоли канабісу.

Як пояснив працівникам митниці водій мікроавтобуса, коробку з речами його попросили передати в Україну знайомі, а про її незаконний вміст він не знав. Оскільки гашиш внесений до переліку особливо небезпечних наркотичних засобів і його  обіг заборонено на території України, митники склали протокол про порушення митних правил, а небезпечну речовину вилучили. Після цього працівники митниці спільно с співробітниками Служби безпеки України провели ряд оперативно-розшукових заходів, в результаті яких замовника наркотичного засобу було затримано.

Якщо суд доведе його провину, то згідно частини 2 статті 305 Кримінального кодексу України, порушнику закону загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 7 років з конфіскацією майна.

Прес-служба Чопської митниці