Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида зняв із себе відповідальність за “партійні” порушення виборчого законодавства

Закарпатський губернатор Олександр Ледида зняв із себе відповідальність за порушення виборчого законодавства з боку партій, які агітували виборців краю з білбордів ще до початку виборчої кампанії. Особливо, це стосується «ЄЦу», який має найбільше такої реклами на Закарпатті.

— Якщо це порушення, то на нього повинні реагувати ТВК, — прокоментував цю ситуацію на вівторковій прес-конференції губернатор. — Повинні бути скарги на дії окремих політичних сил до ТВК, а відтак уже будуть прийматися рішення. А влада не може втручатися у цей процес.

Разом з тим, фактично, всі ТВК Закарпаття запрацювали лише з 22 вересня. Тому, цікаво, яким чином вони могли реагувати на рекламу, яка висить на вулицях Закарпаття вже місяць-два, а деяка —  три. Проте, є надія, що зафіксовані до цього часу випадки передчасної реклами знайдуть своє відображення у рішеннях тих же ТВК. Інакше партії-учасники місцевих виборів у порівнянні з тим же «ЄЦом» будуть просто поставлені у нерівні умови…

Повертаючись до теми виборів, Олександр Ледида сказав, що готовий очолити список «Партії Регіонів» у обласну владу, однак, поки про це офіційно не заявляє. Вн також зізнався, що його політична сила ще не визначилася з підтримкою того чи іншого кандидата у мери Ужгорода.

— Ми обов’язково будемо когось підтримувати на посаду міського голови Ужгорода, — сказав Ледида. — Але хто це буде — вирішувати не мені одному. Хоча можу вам із впевненістю сказати, що ми підтримуватимемо найсильнішого й найрейтинговішого напередодні виборів кандидата.

Окрім політики, губернатор прозвітував, що з початку тижня у школах Закарпаття проводиться обов’язковий медогляд дітлахів. Він також розповів, що вже запрацювали всі ТВК, поділився інформацією про свої доходи (показав декларацію), та розповів про болюче для Ужгорода й області питання відключень від газу.

— Наскільки мені відомо, в Ужгороді «Закарпатгаз» відключає будинки через перевірку квартир на наявність автономного опалення, — розповів Олександр Ледида. — Це робиться у рамках техніки безпеки. Але я не захищаю «Закарпатгаз». Звичайно, вони теж зловживають. От протягом минулого тижня спеціальною комісією було виявлено два такі факти. Про це я розповідаю керівництву «Закарпатгазу» щотижня на наших нарадах…

Павло БІЛЕЦЬКИЙ, Сlipnews.infо