Site icon zakarpatpost.net

Закарпаття: Хор із Мукачева — володар Гран-прі фестивалю духовно-патріотичної пісні “Сонячні дзвони”

Знаний у Мукачеві хор духовної пісні (фундатор і художний керівник Федір Небесний), якому виявлено високу честь виконувати Гімн Мукачева, віднедавна представляє міський Будинок культури.
А до того цей самобутній колектив 11 років знали як камерний хор духовної музики Мукачево-Ужгородської Православної єпархії. І так вийшло, що на V фестивалі духовно-патріотичної пісні “Сонячні дзвони”, що проводиться в Херсонській області біля Чорного моря, мукачівці виступали в двох іпостасях: виконували світську патріотичну пісню від міського Будинку культури і духовну – від Мукачево-Ужгородської православної єпархії.

У фестивалі, метою якого є відродження та популяризація кращих зразків класичної, духовної та патріотичної пісні, цього року взяло участь понад 60 колективів і виконавців не тільки з України, але й Росії, Білорусі. І вперше Західну Україну на цьому фестивалі представляв духовний хор з міста над Латорицею. Учасників привітав і благословив керуючий Херсонською єпархією архієпископ Херсонський і Таврійський Іоанн.

Мукачівський колектив з великим успіхом виконав складні твори “Величаю Тя, Господи!” Артема Веделя, “Миле славослів’я” О.Захарова, “Під Твою милість” Н.Ткаченка і стрілецьку пісню “Ой, у лузі червона калина”. І як наслідок вперше за останні роки хор Федора Небесного здобув для Мукачева Гран-прі такого крупного мистецького форуму.

Микола Рішко, “Мукачівська Ратуша”

Exit mobile version