Закарпаття: У Міжгірському районі домашні коти та пес разом із господарями здійснили сходження на полонину Кук

Дорога, кажуть, без пригод не буває. Курйозна мандрівка цього літа трапилася з чотиримісячними… котиками за кличками Тигренятко і Машка, які оберігають від мишей доворогосподарство сім’ї педагогів Василя та Ганни Дурневичів у Лозянському і міцно подружилися ще з одним сторожем подвір’я — собакою Чоря.
Свою нерозлучність тваринна трійця продемонструвала за походу хазяїв по ягоди на полонину Кук, висота якої над рівнем моря сягає 1361 м. У 2,5-годинний вояж до плантацій з кам’янками подружжю компанію склали син Ростислав та вірний пес. І як здивувалися, коли в дорозі оглянулися, а за ними, підігнувши хвостики, гордо чимчикували домашні мишелови. Зусилля повернути їх додому виявилися марними. Довелося стомлених котів взяти на плечі і винести на самий пік Кука.

Після збору ягід сталося НП — Машка і Тигренятко пропали безслідно, незважаючи на активний розшук. Через чотири дні Дурневичі знову навідалися з відрами на гору і радісно посміхнулися — на місці сніданку один з котиків ловив мухи, проявляючи інстинкт самовиживання. А інший, тримаючи у зубах ящірку, знайшовся відтак за повернення сім’ї з ягодами на стежині, що вела в село.

Щасливій котячій одіссеї особливо радий Чоря, який зараз ні на крок не відходить від менших четвероногих друзів, пильно їх вартуючи і ласкаючи лапою.

Василь Пилипчинець, редактор Міжгірської районної газети “Верховина”, фото автора, “Міжгірський район”