Закарпаття: У Мукачеві чиновник намагався привласнити 13 тис. грн., виділених на ремонт доріг

Привласнити державні гроші і не «погоріти» – саме таку мету переслідував один з мукачівських чиновників. Зокрема, службовець мав намір «зекономити» чималу суму на якості доріг, точніше, на асфальтному покритті.
Наприкінці 2009 року поблизу вулиці Першотравнева Набережна в м. Мукачеві між багатоповерхівками ремонтували дорогу. Звісно, будь-яке латання дірок водіїв і перехожих тішить, адже якість українських автошляхів бажає бути кращою. Проте люди звернули увагу на той факт, що ремонтні роботи на під’їзних дорогах до будинків виконані частково. Відповідна інформація надійшла працівникам відділу боротьби з економічною злочинністю Мукачівського МВ УМВС. Коли до рук правоохоронців потрапили документи з підприємства, яке ремонтувало дорогу, відразу стало зрозуміло, куди поділись гроші на асфальтне покриття.

До справи залучили спеціалістів КРУ. Вони й допомогли вивести горе-чиновника на чисту воду. Суть махінації полягала в тому, що в документах вказувалася більша площа виконаної роботи, а звідси – й більша кількість використаного асфальту, ніж було зроблено насправді. Тому такі роботи виявилися більш затратними. Як показало слідство, чиновник намагався незаконно привласнити 13 тисяч гривень, виділених з державного бюджету. Уже був навіть завізований його підписом відповідний фінансовий документ.

За цим фактом прокуратура міста Мукачева порушила кримінальну справу за ст. 191, част.2. «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Наталія Машіко, “Панорама Мукачева”