Закарпаття: Ужгородський міськрайонний суд присудив жінці-контрабандистці 5 років в’язниці

За матеріалами кримінальної справи, що розслідувалась слідчим відділом УСБУ в Закарпатській області, Ужгородським міськрайонним судом Закарпатської області винесено вирок громадянці України «В» у зв’язку із організацією контрабандного ввезення з Італії в Україну автотранспорту.
Як встановили співробітники Закарпатського управління СБУ, з метою уникнення сплати відповідних митних платежів, протягом 2008-2010 років “В” незаконно ввезла на територію України чотири автомобілі престижних марок  “Jaguar S-Type”, “Maserati Gran Sport”, “Audi А3”, та “BMW X6 XDRIVE 35D” загальною вартістю близько 837 тис. грн. Незаконна схема контрабанди полягала у наступному: “В” отримувала на території Італії вищевказані викрадені автомобілі, після чого переміщувала їх в Україну через митний пост “Тиса” Чопської митниці, заявляючи їх митному органу України  як такі, що ввозяться нею під зобов’язання про зворотне вивезення, або на підставі власноручно підроблених нею реєстраційних документів. Однак, доставляючи зазначені транспортні засоби в Чернівецьку область, зловмисниця передавала їх спільникам, які в своєю чергою, використовуючи корупційні зв’язки в  МРЕВ УДАІ України в ряді регіонів держави, легалізовували вказані транспортні засоби та продавали їх третім особам. Щодо окремих працівників ДАІ органами прокуратури вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Таким чином, контрабандна афера  призвела до ненадходження до держбюджету коштів в сумі майже 517 тис. грн.

Ужгородським міськрайонний суд визнав підсудну у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 201, ч. 2 ст. 212, ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358 КК України і позбавив волі на терміном на 5 років.

Речові докази – автомобілі конфісковані в дохід держави. Окрім цього, вироком суду цивільний позов прокуратури Закарпатської області задоволений і з громадянки В. в дохід держави стягнуто 517 тис. грн..

Прес-служба УСБУ в Закарпатській області