Закарпаття: В Ужгороді суд відпустив “серійного” крадія під підписку про невиїзд

Нещодавно ужгородський суд відпустив «крадія»-іноземця, який обкрадав магазини та торгові точки на великі суми — більше 10 тис. грн. Після 10 днів перебування іноземця в ізоляторі тимчасового тримання Ужгородського міського управління УМВС України в Закарпатській області суд не виніс санкції ні на арешт, ні на подальше утримання чоловіка під слідством.
А почалось усе декілька місяців тому. Двоє братів із Грузії, приїхавши в Закарпаття, облюбували собі обласний центр області — Ужгород, для своїх злочинних оборудок. Першим почав жити в місті “по поняттях” старший брат. Через деякий час, до його способу життя залучився і молодший член родини, який разом із спільниками обкрадали торгові точки.

Першу свою крадіжку на суму більше 11 тис. грн. молодший скоїв із напарником у червні цього року в магазині автозапчастин. Того часу крамниця мала отримати велику партію запчастин для авто, тому у власника із собою була чимала сума грошей. На нещастя, господар магазину залишив барсетку з грошима біля прилавку і не підозрював, що його можуть обікрасти чоловіки, які увійшли до його крамниці. Допоки один із клієнтів відволікав увагу продавця, інший у той час витягнув із чоловічої сумочки усі гроші та пішов геть з вкраденим.

На рахунку гостя міста ще один злочин. Таким же способом із своїм товаришем він обікрав торговий відділ одного з ужгородських магазинів, у якому продавали золото. Поки товариш, прикинувшись покупцем, “заговорював зуби” продавцю, інший у той час витягнув з-за прилавку два лотки із жовтим металом. Він їх сховав під спортивну куртку і спокійно вийшов із магазину.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів, правоохоронці з’ясували, що до скоєння злочинів може бути причетний вищезгаданий грузин. Впіймали грузина з товаришами в іншій області, коли ті спали в одному із тамтешніх готелів.

Під час слідства зловмисник перебував в ІТТ ужгородської міліції. Правоохоронці з’ясували, що іноземець причетний як до однієї, так і до іншої крадіжки. Час спливав, а суд так і не виносив свій вердикт. Після 10-денного терміну перебування іноземця в ІТТ, його було відпущено. Чомусь “ужгородська Феміда” закрила очі на “серійного крадія” і відпустила його на волю, обравши проти нього міру запобіжного заходу — підписку про невиїзд.

Тому, ужгородці, будьте обачними, щоб не стати жертвою грузинського гостя, який наразі “патрулює” вулиці зеленого міста.

“Репортер”