Закарпаття: В Ужгороді відбудеться вечір пам’яті художника Федора Манайла

Закарпатський обласний художній музей ім. Й.Бокшая восени відсвяткує День народження художника Ф.Ф.Манайла (1910 – 1978). З цьої нагоди в музеї пройдуть урочистості, присвячені творчості художника, зокрема, вечір пам’яті, який відбудеться в день народження митця 19 жовтня у великій залі музею ім. Й. Бокшая, а також виставка творів митця під назвою „Ф.Ф.Манайло (1910 – 1978). In memoriam”.
Визначним цей рік видався не лише експозиційною діяльністю музею, а й видавницькою . До друку готується ювілейне видання, присвячене життю та творчості корифея українського образотворчого мистецтва, народного художника України Ф.Ф. Манайла. Збираються матеріали для каталогу творів А. А. Борецького (1910–1990).

Але невідомо чи будуть вони настільки ж вдалими, як наприклад  фотоальбом, присвячений 55-ти річчю заснування музею, що отримав чимало нагород (премії ім. Йосипа Бокшая та Адальберта Ерделі в галузі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва у номінації: “Мистецтвознавство” (м. Ужгород, 2004), Диплом переможця Всеукраїнського музейного фестивалю у конкурсі музейних та наукових видань, номінація “Кращий альбом” (м. Дніпропетровськ, 2005).

ВЗП