Консул Російської Федерації у Львові Євген Гузєєв: «Закарпатські помідори смачніші за голандські»

У прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» пройшла зустріч Консула Російської Федерації у Львові Євгена Гузєєва з журналістами всеукраїнських та обласних ЗМІ.

Під час прес-конференції консул відповів на питання журналістів щодо налагодження торгово-економічних та культурних зв’язків Закарпатської області із регіонами Російської Федерації, залучення інвестицій. Євген Гузєєв повідомив, що Росія зацікавлена у експорті сільськогосподарської продукції із нашої області до Російської Федерації.

– Ми закупаємо овочі з Азербайджану та Нідерландів. Хоча закарпатські –  дешевші та якісніші. Свого часу ваша продукція була відома у всіх куточках Росії, тому експортний потенціал Закарпаття необхідно відновлювати. Скажу, що закарпатські помідори набагато смачніші за голандські, – підсумував Генконсул.

За його словами, Росію передусім цікавить закарпатський туристичний продукт. Росія прагне налагодити в цій сфері двосторонній рух.

– Минулого року Закарпаття відвідало близько 10 тисяч громадян Росії. Ми, в міру своїх можливостей, сприятимемо встановленню прямих контактів між туристичними фірмами Західної України і Росії.

Закарпатська область стає стратегічною для росіян. Генеральний консул Росії повідомив журналістів про рішення уряду Федерації – відкриття торгового представництва Росії в Ужгороді, та  Генерального консульства Російської Федерації.

 Детальніше про питання, порушені журналістами, зокрема, про русинів, підтримку російськомовних громадян та інші питання читайте у наступному номері газети «НЕДІЛЯ»

zakarpatpost.net