За фактом нападу на автобуси “Шахтаря” порушили справу

Міліція порушила кримінальну справу за фактом нападів невідомих на автобуси футбольного клубу “Шахтар”, які сталися в суботу у Харкові після матчу з місцевим “Металістом”.

Про це повідомила начальник Центру зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області Лариса Волкова, коментуючи події, а також заяви обох футбольних клубів.

“Міліція з’ясовує всі обставини подій, порушено кримінальну справу за фактом хуліганства, триває розслідування”, – сказала Волкова.

Як повідомлялося, у суботу, 25 вересня, після футбольного матчу між командами “Металіст” (Харків) – “Шахтар” (Донецьк) невідомі пошкодили три автобуси. За даними прес-служба ФК “Шахтар”, при від’їзді команди і тренерського штабу донецького “Шахтаря” зі стадіону “Металіст” у бік автобуса “гірників” полетіли різні важкі предмети. Один із них розбив скло по лівому борту автолайнера. Одночасно з погромом командного транспорту “обстрілу” піддався і автобус зі співробітниками ФК “Шахтар” і “Донбас Арени”, які приїхали до Харкова підтримати команду. На виїзді з міста вболівальники також закидали його важкими предметами і розбили скло. А в районі Чугуєва аналогічну “зустріч” влаштували колоні автобусів з уболівальниками “Шахтаря”. Вибито як мінімум 2 скла. На щастя, ніхто не постраждав, відзначають в прес-службі.

У прес-службі “Шахтаря” висловили подив діями кількох сотень співробітників міліції, які були свідками безладів, але жодним чином не відреагували на правопорушення.

Відповідну заяву зробило керівництво ФК “Металіст”, у якій звернулося до правоохоронних органів з проханням знайти і покарати тих, хто після матчу у Харкові пошкодив автобуси.

Матч між командами, що пройшов 25 вересня на стадіоні “Металіст” у Харкові, завершився з рахунком 2:1 на користь “Шахтаря”.

prosport.tsn.ua