Азаров: Зміни Податкового кодексу більше торкнуться перекупників

Прем’єр-міністр заявив, що зниження планки доходу до 300 тис. грн на рік для отримання права на єдиний податок торкнеться перекупників.

6-ть мільйонів людей – кількість середньої європейської держави. Стільки – за твердженням Координаційної ради працівників ринків, -виживають в Україні за рахунок роботи за торговим прилавком. Їхнє життя – новий Податковий кодекс може змінити найуттєвіше.

Зниження планки доходу до 300 тисяч гривень на рік для отримання права на єдиний податок торкнеться перекупників, але не тих, хто виробляє щось своє. Про це в ефірі “1+1” розповів прем’єр-міністр Микола Азаров.

“Якщо підприємець працює 300 днів, він повинен виробити товару на 1000 гривень на день – це на 300 тисяч гривень треба виробити продукції на рік, якщо говорити про те, хто сам вирощує або виробляє. Спробуйте самі виробити на 300 тисяч такої продукції. Тому тут мова йде про людей, які перекуповують продукцію”, – пояснив він.

“Звичайно, потрібно підтримувати бізнес, але кожен дохід повинен відраховувати на користь пенсіонерів, інвалідів, лікарів, вчителів. Якщо людина займається тільки купівлею-продажем і 15 років стоїть на ринку, – так, вона виконує свою функцію – годує сім’ю, але що Україна від цього виграє?”- зазначив прем’єр.

“Реформи необхідні, але, зрозуміло, вони не можуть всіх влаштовувати, задовольняти “, – підкреслив прем’єр.

tsn.ua