У селі Ганни Герман її вважають “першою леді”

Журналісти побували у рідному селі Ганни Герман Колодруби. “Вона навчить їх там у Києві бути українцями”, – впевнені місцеві мешканці.

Заступник глави Адміністрації президента, уродженка Львівщини Ганна Герман викликає неоднозначні почуття у жителів Західної України. Після того, як вона пішла на роботу до Віктора Януковича, багато зі “своїх” її засуджували.

Тепер на малій батьківщині Герман, у селі Колодруби, знамениту землячку вважають “справжньою першою леді” країни, дізналася газета “Сегодня”.

Місцеві не дуже охоче спілкуються з журналістами. “Приїжджала одного разу журналістка зі Львова, все перекрутила. Незручно тепер перед Ганною”, – пояснила літня селянка Ганна Сас.

Вона каже, що Герман у селі вже не лають за те, що вона працює у Януковича. “Та ні, вже “перелаялися”, заспокоїлися. А взагалі, вона дуже талановита, ви спробуйте з села так вибитися нагору! Всі б так хотіли, але не всім дано. Мати її з двома сестричками сама виховувала, батько помер від інфаркту молодим – всього у 38 років”, – розповіла жінка.

Повз проходив чоловік, років 50-ти, представився як Михайло. Почувши, про кого йде мова, він устряв в розмову: “Пишаюся нашої Ганею – вона ж тепер насправді “Перша леді” країни. Навчить їх там у Києві бути українцями. Ті, хто тут у селі шушукаються, обговорюють її, насправді просто заздрять”.

Тітка Ганни Герман розповіла, що племінниця з родиною приїжджала зовсім нещодавно, минулого тижня (перед поїздкою з Януковичем до Нью-Йорку): “заїхала до матері побачитися буквально на годину по дорозі з Карпат, поспішала до Києва. Вона не приїжджала в Колодруби більше року. Перед цим була в червні минулого року на святі села, і в той же день сталася та страшна трагедія з її молодшим сином (Роман в 16 років загинув в автокатастрофі – прим. ред.)”.

До речі, мама Ганни Герман, 74-річна Катерина Григорівна, незважаючи на свій вік, досі завідує сільським клубом або, як його ще називають, “народний дім” – організовує художню самодіяльність, гуртки і навіть дискотеки для молоді.

tsn.ua