Закарпаття: В Ужгороді відкрилася подорожуюча фотовиставка “Вполюй пластика”

23 вересня в Ужгороді у кафе «Під замком» («Снек») пройшла презентація заключного етапу еко-мистецького проекту «Нові Карпати без пластикового спаму».
В рамках акції було організовано подорожуючу виставку “Вполюй пластика”. На світлинах відомих українських фотохудожників можна побачити стихійні звалища пластикового сміття в найпопулярніших туристичних місцях Карпат. Метою масштабного проекту, що розпочався 15 серпня, є символічно-відчайдушний спосіб звернути увагу на вивіз пластику з регіону, оскільки, сховищ та підприємств його утилізації у нас немає. Під час активної фази проекту молодими активістами ГО “Молодіжна Мистецька Формація “Форумс”, ГО “Арт Гішефт” та гуртом “КораЛЛі” встановлено вказівники-таблички з написами “Сміття в Карпатах на твоїй совісті”, “Пластик на волі – особлива небезпека” та ін., на шести найпопулярніших маршрутах хребта Чорногора.

28 серпня все завершилося  виступом рок-гуртів “КораЛЛі”, “Пан Пупец”, “Пропала грамота” та “От Вінта” безпосередньо у потязі “Рахів – Івано-Франківськ” під час його руху. Проте в цілому проект не завершиться, доки Карпати не стануть вільними від пластикового сміття, котре є чи не найнебезпечнішим з усіх видів забруднення екосфери.

Організатори закликають: “Не будь байдужий! Скажи або зроби фотофіксацію місцезнаходження стихійного сміттєзвалища в Карпатах”. Телефон “гарячої лінії”: (068)1445566.

Дай шанс Карпатам! Не сміти!