Закарпаття: 1 жовтня в Ужгороді відкриється ХІІ Міжнародний фестиваль театрів для дітей “Інтерлялька-2010”

У п’ятницю, 1 жовтня, в Ужгороді стартує XII Міжнародний фестиваль театрів для дітей «Інтерлялька-2010» – найстаріший фестиваль Ужгорода, що має 20-річну історію. Він триватиме до 5 жовтня. Про програму фестивалю йшлося на черговому засіданні Ужгородського прес-клубу.
Директор Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка» Василь Чайкович розповів, що за всю історію фестивалю Ужгород відвідали театральні колективи із 48 держав, тут зустрічалися східна і західна культури лялькового мистецтва.

Цього року країн-учасниць буде 10: Сербія, Болгарія, Білорусь, Словаччина, Польща, Румунія, Угорщина, Росія, Туреччина і Україна. Приїдуть понад 170 гостей.

Розпочне фестиваль моно-вистава «Фігура із машини» (театр Бенце Шаркаді, м.Будапешт) об 11.00 у п’ятницю 1 жовтня.

Ужгородський театр «Бавка» у конкурсній програмі покаже одну з найкращих своїх вистав — «Лісову пісню». А під час фестивалю презентує і прем’єру — виставу філософського змісту знакового київського режисера, гуру маріонеток Михайла Яремчука – «Коняги» (початок о 19.00, 3 жовтня). Твір пропонується для сімейного перегляду.

Окрім вистав в Ужгороді, заплановано і виїзні вистави у кількох містах області.

У понеділок, 4 жовтня, о 13.30 від лялькового театру вирушить традиційна Театралізована хода учасників фестивалю центром міста. Приєднатися запрошують усіх мешканців і гостей Ужгорода, які можуть одягнути костюми або хоча б відповідні елементи.
Ніна Малишка, керівник літературно-драматичної частини театру розповіла, що конкурсне журі, до якого увійдуть фахівці з різних країн, очолить заслужений артист України Леонід Попов — завідувач кафедри акторського мистецтва та режисури театру ляльок державного інституту театрального мистецтва імені І. К. Карпенка-Карого.