Через підтримку сепаратиста Сидора “Свобода” вимагає зробити генконсула Росії персоною нон грата

“Свобода” звинуватила генконсула Росії у Львові Євгена Гузєєва у підтримці одного з лідерів закарпатських русинів Дмитра Сидора.

Всеукраїнське об’єднання “Свобода” Олега Тягнибока звернулося до Міністерства закордонних справ з вимогою оголосити персоною нон грата генконсула Росії у Львові Євгена Гузєєва. “Свобода” звинуватила генконсула у підтримці одного з лідерів закарпатських русинів Дмитра Сидора.

Рішення про звернення до МЗС активісти об’єднання ухвалили 27 вересня на конференції у Львові.

“Заяви і діяльність Гузєєва не мають нічого спільного з дипломатичною діяльністю, натомість мають ознаки підривної роботи проти України, а саме інспірації, фінансування та інформаційної підтримки сепаратистських проявів”, – стверджують у партії.

Прес-служба “Свободи” нагадала, що 26 вересня Євген Гузєєв “висловився на підтримку маріонеткового вождя закарпатських сепаратистів Дмитра Сидора, проти якого порушено карну справу за статтею 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України)”.

Натомість всупереч цьому російський дипломат назвав отця Сидора святою людиною. “Він – як Мойсей, працює для свого роду. Він буде пророком”, – впевнив генконсул.

“Дивуюся, що нова влада не закриє судову справу. На мій погляд, злочину у його діях немає. Я не втручаюся у внутрішні справи України, але чому людина повинна проходити через такі випробування?” – нагадує прес-служба слова Гузєєва.

“Свобода” назвала подібні заяви генконсула втручанням у внутрішні справи України.

zakarpattya.net.ua