Закарпаття: Делегація Ужгородської Української богословської академії відвідала Будапештську єпархію

27 вересня 2010 року з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира та архієпископа Єгор’євського Марка, тимчасово керуючого Віденсько-Австрійською та Угорською єпархіями делегація Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина прибула з робочим візитом до Будапештської єпархії.
У складі делегації – ректор, професор архімандрит Віктор (Бедь), проректор з міжнародних богословсько-церковних відносин професор архімандрит Василій (Садварі) та помічник ректора, директор інформаційно-видавничого центру УУБА – КаУ Денис Федчук, – повідомляє сайт УУБА.

Святкову літургію у день свята Воздвиження Животворящого Хреста Господнього у Свято-Успенському кафедральному соборі відслужили архімандрит Віктор (Бедь) у співслужінні архімандрита Василія (Садварі) та ієрея Дмитра Корнілова (священика Будапештської єпархії).

Після завершення Божественної літургії делегація академії та університету провела робочі зустрічі та навчально-наукові конференції з представниками духовенства, студентами та докторантами Будапештської єпархії, які навчаються в Ужгородській українській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія на заочній формі навчання.
На завершення зустрічі старший священик Свято-Успенського кафедрального собору протоієрей Стефан Мадяр та секретар Будапештської єпархії ієрей Кирило Татарка відзначили важливість таких зустрічей. Вони запропонували поглиблювати подальшу співпрацю у галузі богословської освіти і науки між православними парафіями Угорщини та Ужгородською українською богословською академією імені святих Кирила і Мефодія, в якій наразі навчаються десять угорців.

Цього ж дня, ректор УУБА та КаУ, професор архімандрит Віктор (Бедь) зустрівся із радником правової комісії Угорського Парламенту, доктором права Ласло Кардоном.

Під час зустрічі обговорювалися питання взаємної інтеграції правових систем у галузі богословської освіти і науки українського та угорського законодавства. З цього питання намічено план взаємної праці на майбутнє.

Прес-служба УУБА