Закарпаття: Перше місце в обласному огляді-конкурсі сільських бібліотек “взяла” бібліотека села Пістрялово

З нагоди відзначення всеукраїнського дня бібліотек в приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки у четвер, 30 вересня, відбулося підведення підсумків обласного огляду – конкурсу „Сільська бібліотека року”.

Огляд-конкурс в області проводиться вчетверте. Організаторами заходу  стали управління культури обласної державної адміністрації, обласні бібліотеки, обком профспілки працівників культури. Мета конкурсу –  підвищення статусу сільських бібліотек серед місцевої громади, оновлення їх бібліотечно-інформаційних ресурсів, привернення уваги громадськості до розв’язання  проблем культурного  та інформаційного розвитку села.

За рішенням оргкомітету дипломами огляду-конкурсу відзначено:

І місце – бібліотека с. Пістрялово Мукачівського району
ІІ місце – бібліотека-філія с. Негровець Між гірського району
ІІІ місце – бібліотека-філія с. Дубриничі Перечинського району

За підтримки Закарпатської облдержадміністрації, обласної ради бібліотеки – переможці нагороджені цінними подарунками:  комп’ютером,  принтерами; шість бібліотек отримали в подарунок  цифрові фотоапарати.

З привітанням до присутніх звернувся  начальник управління культури  облдержадміністрації Юрій Глеба, який    відзначив важливу роль установ культури, зокрема бібліотек,  особливо для сільської громади. Також наголосив на важливості оновлення фондів бібліотек. З нагоди свята бібліотекарям також було вручено грамоти облдержадміністрації.