Закарпаття: В Ужгороді проведуть Міжнародний літературний фестиваль “Карпатська ватра-2010”

6 жовтня в Ужгороді відкривається Міжнародний літературний фестиваль «Карпатська ватра – 2010», присвячений 100-літтю визначного письменника, науковця і педагога Федора Потушняка. Перший подібний фестиваль відбувся два роки тому.  На цей раз Закарпаття зустрічатиме відомих письменників з Києва, Січеслава, Львова, Луганська, Прикарпаття, Буковини, а також сусідніх країн Карпатського Єврорегіону – Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії.
Цього ж дня в Закарпатському ляльковому театрі заплановано провести великий літературний вечір «Закарпаття збирає друзів» за участю гостей та закарпатських поетів. Початок вечора о 18 годині.

У наступні дні в містах та селах області відбудуться зустрічі літераторів зі студентами, працівниками культури, вчителями і читацьким загалом.

Фестиваль проводить Закарпатська організація Національної спілки письменників України за фінансової та організаційної підтримки Закарпатської ОДА і обласної ради, які оголосили 2010 рік Роком Федора Потушняка.

Знаменно, що ювілей цього письменника співпав із 80-літтям створення Товариства українських письменників та журналістів Підкарпатської Русі.

Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека