Закарпаття: У Берегові з незагородженого моста злетіла у воду іномарка

Є в Берегові на вулиці Мочолiвськiй міст через канал Верке. Це місце у місцевого населення давно здобуло недобру “славу”. На крутому повороті, особливо в потемках і на слизькій дорозі, там часто злітають з кількаметрової висоти у воду машини. Ситуацію ускладнює й те, що через злочинну недбалість дорожніх служб на самому мосту чомусь відсутня загорожа. Вочевидь, попередню якісь зловмисники украли на металобрухт, а нової чи бодай надійного троса, який би утримував машини, ставити тут не поспішають. Як наслідок — на “проклятому” мості гинуть люди.

Цьогоріч у травні, під час весняного паводка, тут впав у воду автомобіль “Жигулі”. У салоні, окрім водія, перебували пасажири, серед яких були і діти. На щастя, свідком трагедії тоді став старший лейтенант міліції Іван Фединишинець. Міліціонер, не задумуючись, кинувся у розбурхану воду і врятував людей.

І ось на сумнозвісному місці — нова пригода. Близько 6-ї години ранку у чергову частину Берегівського райвідділу міліції надійшло тривожне повідомлення. Хтось із перехожих запримітив у воді під мостом колеса машини.

Разом з рятувальниками-«еменесівцями» на Мочолівську вулицю прибула й слідчо-оперативна група райвідділу. Коли рятувальники вантажівкою з допомогою лебідки витягнули з води перекинутий легковик (ним виявилася іномарка “Мiцубiшi-Галант”), то з салону машини випало мертве тіло молодого чоловіка. Особу потерпілого невдовзі встановили — це був 26-річний житель Берегова Василь. Хлопець — працював приватним таксистом.

Того фатального ранку він їхав за викликом в одне з ближніх сіл. Був туман, ішов дощ. Таксист раніше вже не раз долав міст через Верке, проте цього разу чомусь «не вписався», виходячи з крутого повороту. Чи швидкість була завелика, чи машину понесло на мокрій дорозі. Наразі невідомо, проте іномарка вилетіла на міст і перекинулася з кількаметрової висоти у канал. Рівень води тут після дощів помітно піднявся, тож машину швидко накрило. Якби вона впала на колеса, водій, мабуть, зміг би вибратися самотужки, однак ситуацію ускладнило те, що в польоті авто перекинулося й приземлилося на дах.

Скоріш за все, за цим фактом буде порушено кримінальну справу, й комусь з посадових осіб нарешті доведеться відповісти за злочинну недбалість. Наразі щоранку через злощасний неогороджений міст їздить шкільний автобус з дітьми. Боронь Боже, аби лихо повторилося.

Ще один автомобіль, цього разу ВАЗ сьомої моделі, перекинувся у воду на Міжгірщині. Автопригода сталася пізно ввечері на автодорозi Хуст-Долина в селі Вучкове. Компанія з трьох молодиків поверталася додому. 22-річний водiй ВАЗа не впорався з керуванням i з’їхав з дороги у річку, аролетівши 15-метрів. Після такого падіння водій та його два пасажири-однолітки, хоч і травмувалися, але дивом залишилися живими. Автомобіль доставили на штрафмайданчик райвідділу міліції. Обставини ДТП з’ясовуються.

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

zakarpatpost.net