У закарпатському Мукачево відмили Сажотруса та Кирила з Мефодієм

У рамках першого у Мукачеві флеш-мобу громада міста разом з міським головою відмили Сажотруса та Кирила з Мефодієм, а також впорядкували територію довкола пам’ятника Богородиці Діві Марії.
У суботу, 2 жовтня у Мукачеві відбулася акція «Чисте Мукачево», в рамках якої кожен охочий зміг долучитися до благоустрою центральної частини міста.

Зокрема, у флеш-мобі з миття Сажотруса, Кирила з Мефодієм та впорядкування пам’ятника Богородиці взяли участь міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, народний художник України Іван Бровді, редакції порталу «Мукачево.нет», телекомпанії «M-Studio» та «Тиса-1», фіналісти національного конкурсу «Свіжа кров» рок-гурт «Рокаш», команда студії “Артрек” а також місцеві журналісти, прості перехожі, діти та гості з Ужгорода.

Також очікувалося, що мити пам’ятник Сажотрусу, тобто самого себе приїде на «біциглях» особисто Берталон Товт. Але вже по дорозі йому надійшло спецзавдання на надзвичайно примхливий димар у Підгороді.

Учасники флеш-мобу підмітали територію поблизу пам’ятників, мили їх ганчірками, розказували вірші, фотографувалися, а головне – закликали усіх щоденно дбати та піклуватися про рідне місто.

Мукачево.нет