Закарпаття: Контрабандний “мисливець” затриманий на українсько-словацькому кордоні

Минулими вихідними у пункті пропуску «Малий Березний-Убля» ужгородські митники спільно з працівниками УСБУ в Закарпатській області та прикордонниками блискуче «розсекретили» кмітливого порушника, який намагався провезти на територію України старанно приховану двоствольну мисливську рушницю під капотом автомобіля.
Перетинаючи українсько-словацький кордон пізно вночі, 25-річний українець обрав спрощений режим митного контролю – «зелений коридор», аби уникнути зайвої прискіпливої перевірки. Однак митники та прикордонники вирішили перевірити хлопця на законослухняність та дотримання митних правил. Спільна митно-прикордонна оглядова група провела поглиблений огляд іномарки нашого співвітчизника і виявила за решіткою повітроприймальника, що під капотом моторного відсіку автівки, двоствольну мисливську рушницю в розібраному стані.
Тож на підставі ст.ст.339, 352 Митного кодексу України, інспекторами складено протокол про порушення митних правил. Виявлена рушниця та автомобіль марки «Рено» (вартістю 51 тис.грн), що використовувався для переміщення прихованих предметів, вилучені до рішення суду.

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Ужгородської митниці