Закарпатські вибори-2010: Павло Чучка постав з політичного попелу і йде у мери Ужгорода

Колоритний голова Баранинської сільради Ужгородського району Закарпатської області підтвердив, що балотуватиметься у мери Ужгорода.
В останній день вересня під час онлайн-спілкування з читачами порталу «Мукачево.нет», Павло Чучка так прокоментував можливість його участі у мерських виборах обласного центру: «Мої шанси нульові, а заплутати виборців можна дуже просто. Ім’я загиблого героя може прислужитися справі інколи не менше, ніж живий герой – історія знає таких прикладів чимало».

Не минуло й тижня, як Павло Чучка запевняє, що йде у мери Ужгорода. «В понеділок (4 жовтня) ввечері відбулася міська конференція, на якій було вирішено висунути мою кандидатуру на міського голову Ужгорода від ВО «Батьківщина». Вже вчора, 5 жовтня, я подав документи на реєстрацію», – повідомив Павло Чучка сьогодні в ексклюзивному коментарі порталу «Мукачево.нет». Хоча, ще зовсім нещодавно на роль кандидата від «Батьківщини» претендував лідер ужгородських «тимошенківців» Василь Гнатків. Подейкують, навіть було вже прийнято рішення не висувати свого кандидата, а підтримати когось із наявних за два тижня до дня голосування.

Разом з тим документи Павла Чучки до ТВК вчора подати не встигли, тому зроблять це сьогодні, 6 жовтня, коли й добігає кінця термін подання документів у територіальні виборчі комісії для реєстрації кандидатів на місцевих виборах.

Остаточне рішення щодо права брати участь у мерських перегонах в Ужгороді того чи іншого кандидата ТВК повинна ухвалити до 8 жовтня включно.

Досі така можливість для Павла Чучки була обмежена рішенням Ужгородського суду від 30 липня. Згідно з вердиктом Баранинського сільського голову засуджено до року умовно та до двох років позбавлення права обіймати державні посади. Підстава – невиконання сільським головою Баранинців рішення суду та перевищення влади.

Як раніше Павло Чучка повідомив, що засідання Апеляційного суду щодо його справи відбудеться 5 жовтня, а подача документів закінчується 4 жовтня. Відтак, участь П.Чучки у виборах мера Ужгорода – малоймовірна. «Вирок, озвучений 30 липня в суді першої інстанції, має буди механічно підтверджений в Апеляційному суді. Таке політичне замовлення. У випадку скасування вироку апеляції, влада тримає в запасі касаційну скаргу до Києва», – наголосив Павло Чучка.

Між тим стали відомі нові подробиці «справи Чучки».

«У Львові в понеділок відбулося засідання суду по справі, на якій грунтувалися звинувачення у кримінальній справі проти Чучки. Все, на чому будувалося звинувачення Чучки, у Львові було скасованее – суд став на його сторону. Вчора нове засідання перенесли на 12 жовтня і Чучка був висунутий на пост мера Ужгода», – повідомив порталу «Мукачево.нет» джерело з найближчого оточення Павла Чучки.

Відтак, якщо рішення Львівського суду й справді є і до 8 жовтня не відбудеться жодного іншого – Павло Чучка стане офіційним кандидатом у мери Ужгорода. Заблокувати його участь через суд напередодні виборів звісно можна, але то вже будуть зовсім інші політичні умови та… наслідки.

Мукачево.нет