Закарпаття: Молодь прикордонного Чопа прибирала від пластикового сміття водосховище Теребле-Ріцької ГЕС (ФОТО)

2 жовтня молодь Чопа у рамках акції «Чисті Карпати» здійснила волонтерську поїздку на Хустщину. Там чопівчани прибирали від пластикового сміття водосховище, яке відноситься до Теребле-Ріцької ГЕС.
Поїздка була запланована ще на 18 вересня, та через погодні умови кілька разів переносилась. Також було заплановано, що участь в акції візьме понад 50 представників молоді прикордонного містечка, проте у поїздку вирушило тільки більше двох десятків.

Акція відбулась за активної підтримки генерального директора товариства “Пакобо-ЛТД” Василя Палко і туристичної агенції “ВІКАС-ТУР”: саме вони надали волонтерам транспорт і великі сміттєві мішки. У результаті активісти зібрали майже тридцять 160-літрових мішків пластику, і це — тільки “крапля в морі”.

результаті активісти зібрали майже тридцять 160-літрових мішків пластику, і це — тільки “крапля в морі”.

Старт акції “Чисті Карпати” пройшов успішно, тому чопська молодь не хоче на цьому зупинятись.  Згодом буде визначено час наступного етапу акції і волонтери знову допомагатимуть Карпатам звільнятись від сміття.

P.S. Ініціативна група в чергове звертається до відпочивальників: не залишайте за собою сміття після відпочинку, адже це — елементарне свинство. Тільки від нас залежить, якими будуть наші величні Карпати вже у найближчому майбутньому!

Закарпаття онлайн