Митники затримали “модну контрабанду” вартістю понад 4 мільйони гривень

Митна служба порушила кримінальну справу за фактом спроби незаконного ввезення до України партії незадекларованого взуття, одягу, фарби та аксесуарів виробництва відомих європейських брендів. Вартість «модної контрабанди» склала понад 4 мільйони гривень.

Як повідомлялось раніше, до зони митного контролю заїхав вантажний автомобіль «IVECO» з причепом, під керуванням водія–експедитора, громадянина Польщі. Митників відразу здивувало те, що водій подав документи без реєстраційного номера. В паперах йшлося про те, що вантажівка ввозить на митну територію України товар «дахове покриття з бетону – черепиця», вагою майже 20 тон. Бетоночерепицю перевозили на замовлення товариства з обмеженою відповідальністю, зареєстрованого в Київській області.

Під час здійснення митного огляду вантажного відділення автомобіля IVECO та причепу до нього, з’ясувалося, що у вантажівці, поряд з бетоночерепицею перевозиться не зазначений в товаросупровідних документах товар – взуття, фарба, одяг та модні аксесуари (ремені, шарфи, рекламна продукція, брендові вішаки для одягу тощо). Усі речі – виробництва провідних європейських торгових марок.

Митники затримали вантажівку, а експерти місцевої торгово-промислової палати встановили фактичну вартість «модної контрабанди» – понад 4 млн. грн. Серед вилученого митниками – чоловічий та жіночий одяг, вироблений такими всесвітньо відомими торговими марками, як «Calvin Klein Jeans», «Raffaello Rossi», одяг чоловічий та галантерейні вироби торгової марки «Lagerfeld», панчішно-шкарпетні вироби «Vogue», взуття торгової марки «MARIO BELLUCCI» тощо.

Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.201 Кримінального кодексу України.

Прес-служба Держмитслужби України