В Ужгородську прокуратуру звернулося “Міжнародне бюро вина і коньяку” — через заборону на продаж алкоголю вночі

Галузева асоціація “Міжнародне бюро вина і коньяку” (об’єднує дев’ять виноробних підприємств Україна) вчора звернулася до прокуратури Львова, Ужгорода та Івано-Франківська з проханням опротестувати рішення міських рад, які забороняють продаж алкогольних напоїв з 22.00 до 10.00.
В асоціації вважають, що рішення міських рад прийняті з порушенням чинного законодавства. “Згідно з законом місцеві влади можуть забороняти або обмежувати продаж пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв тільки в період проведення масових заходів”, – йдеться у зверненні, повідомляє КоммерсантЪ.

У ньому також наголошується, що заборона продажу алкоголю у нічний час порушує право споживача на вільний вибір продукції і може завдати шкоди інтересам держави, виробників алкогольних напоїв і торгових підприємств.

У прокуратурах звернення асоціації не коментують. “Я розмовляв по телефону з представниками цієї асоціації, але самого звернення у нас поки немає. Коли з’явиться – будемо розглядати”, – заявив вчора прокурор Івано-Франківська Володимир Янко.

Нагадаємо, 24 вересня Львівська міськрада обмежила роздрібний продаж алкоголю в нічний період. Аналогічне рішення 1 жовтня ухвалила Ужгородська міськрада, а 5 жовтня міськрада Івано-Франківська заборонила продаж пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв з 22.00 до 08.00. За порушення правил торгівлі передбачений штраф у розмірі від 850 до 6000 грн.

“Вікно”