Ужгород: З допомогою обласної прокуратури головного міського муніципала за погрози застосувати фізичну силу щодо журналістів все ж накажуть?

Прокуратурою Закарпатської області скасовано постанову про відмову у порушенні кримінальної справи стосовно начальника муніципальної міліції Миколи Дем’янчука («підлеглого» Ратушняка), який скоїв напад на журналістів газети «Місцевий час».
Нагадаємо читачам, що 10 вересня 2010 року начальником муніципальної міліції Миколою Дем’янчуком біля входу у міськвиконком на площі Поштовій було скоєно напад на представників преси. Під час нападу, Микола Дем’янчук грубо забрав у дівчат-журналістів весь наклад газети «Місцевий час», та погрожував їм фізичною розправою. На місце події прибув головний редактор газети Віктор Щадей, до якого Дем’янчук також спробував застосувати фізичну силу.

По цьому факті Віктор Щадей написав заяву про перешкоджання журналістській діяльності в Ужгородську міліцію та прокуратуру.

«Підлеглі» Ратушняка: начальник Ужгородської міліції І.С.Цьока та прокурор міста І.М.Штефанюк (саме підлеглі, оскільки вони ніяк не реагують на заяви, щодо незаконних дії мера, які десятками надходять в міліцію та прокуратуру), продовжили ігнорувати порушення закону на догоду своєму «покровителю» і відмовили у порушенні кримінальної справи за вищеописаним фактом. Але прокуратура Закарпатської області, перевіривши законність постанови, скасувала це рішення як незаконне і відправила матеріали на додаткову перевірку.

ВЗП