Site icon zakarpatpost.net

Ужгород: Митники вилучили у громадянина Чехії сигарети-самопали із марихуаною

Ужгородськими митниками складено протокол про порушення митних правил відносно громадянина Чехії, який намагався незаконно перемістити через українсько-словацький кордон заборонену сильнодіючу наркотичну речовину – марихуану.
Прямуючи до України на своїй іномарці «Тойоті королі», 22-річний хлопець у пункті пропуску «Ужгород», довго не роздумуючи, обрав спрощений режим митного контролю – «зелений коридор». Під час усного опитування «щиро» казав, що будь-які наркотичні засоби у нього відсутні. Втім інспектори вирішили провести особистий огляд вже трохи знервованого і не так впевненого в собі хлопця. Оглянувши наплечну сумочку для документів, що знаходилась при молодикові, у внутрішній кишені митниками виявлено 4 саморобні сигарети (з рослинною речовиною сіро-зеленого кольору) та  металеву баночку (з речовиною рослинного походження темно-зеленого кольору) із характерним запахом. За допомогою спецнабору «СІГМА», яким проведено експрес-аналіз речовини, підтверджено вміст наркотичного засобу «канабіс», вагою 4,3г. Порушник одразу визнав наркотик своєю власністю і повідомив митників, що вже 8 років вживає марихуану.
Згідно постанови Кабінету міністрів України про «Перелік наркотичних засобів психотропних речовин і прекурсорів», канабіс посідає перше місце у списку,  його обіг суворо заборонено (це особливо небезпечний наркотичний засіб).
На підставі ст.339, 340, 352 Митного кодексу України, у чеха вилучено наркотичні засоби та автомобіль.

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Ужгородської митниці

Exit mobile version