Ужгородський академічний хор “Кантус” виступив із концертом у місті над Латорицею

У чарівному Мукачеві, День музики був відзначений працівниками культури та цінителями музичного мистецтва минулої п’ятниці за участі академічного хору «Кантус» Закарпатської обласної філармонії. В залі, що дихав осіннім настроєм, звучало дуже багато творів високої музики, які подарували нам естетичну насолоду, духовно нас збагатили.
На світі знайдеться мало людей, байдужих до музики. А в залі Будинку культури були присутні цінителі музичного мистецтва. Українці, угорці, німці, росіяни, русини… – всі ми з великим задоволенням слухали твори у виконанні академічного хору, отримували масу позитивних емоцій, духовно збагачувались. Всі із захопленням сприймали і бурхливими аплодисментами супроводжували виступ колективу, репертуар якого був наповнений творчим запалом і талантом, високим професіоналізмом і любов’ю до музичного мистецтва. Цікавими були і коментарі творів самим їх керівником – Емілом Сокачем. Сьогодні ми говоримо про музику, про її роль в нашому житті, про ті прекрасні хвили естетичної насолоди, які ми отримуємо від спілкування з нею. А це спонукає нас пам’ятати про те, що багато наших випускників шкіл естетичного виховання є гордістю нашого міста, серед них є заслужені працівники культури України, народні та заслужені діячі мистецтв України, викладачі консерваторій, музичних училищ та шкіл, керівники творчих колективів. Творчий потенціал міста великий і багатий на таланти в різних жанрах. І музичний жанр посідає серед них поважне місце.
Присутність на урочистостях з нагоди Міжнародного дня музики міського голови Золтана Ленд’єла, вручення ним нагород виконкому та пам’ятних подарунків кращим з кращих, а в їх особі всім музикантам, композиторам та шанувальникам музичного мистецтва в нашому місті, є найкращим підтвердженням того, що нас люблять, нас шанують і нам сприяють в розвитку музичного жанру та реалізації себе як митців. Дуже приємно те, що чудовий концерт академічного хору «Кантус» був подарунком міського голови З.З.Ленд’єла всім нам жителям міста Мукачева з нагоди Міжнародного дня музики. Міський голова привітав також і академічний хор «Кантус», – живу історію пісенного мистецтва, чудовий неповторний спів якого став подарунком всім тим, хто є причетним до музики і вручив їх корзину квітів, побажавши нових творчих успіхів та концертних зустрічей з вдячним глядачем.

Світлана Нечай, “Мукачівська Ратуша”