На Закарпатті прикордонники зірвали спробу ввезти в Україну вантажівку за заниженою втричі вартістю

9 жовтня близько 4 години ранку із Румунії до міжнародного пункті пропуску «Дякове» прибув вантажний автомобіль марки «МАN» під керуванням громадянина України, який подав документи про придбання даного вантажного автомобіля в Німеччині вартістю 4 тис. 250 євро.
Під час прикордонно-митного контролю, прикордонним нарядом з огляду транспортних засобів та інспектором митної служби було помічено явне  хвилювання водія, що стало  підставою для ретельної перевірки достовірності наданих даних на транспортний засіб водієм.

Невдовзі, в результаті здійснення запросу про дійсну вартість вищевказаного вантажного автомобіля, пнадійшла інформація про занижену вартість автомобіля, що вказана у рахунку, наданому на прикордонно-митний контроль водієм.

Згідно отриманої інформації  громадянин України придбав у німецької фірми вантажний автомобіль марки “МАN по ціні 11 тис. 500 євро.

Таким чином громадянин України  вчинив дії, шляхом подання неправдивих даних щодо вартості автомобіля, що спричинили недобори податків і зборів у сумі 25 тис. 636,30 грн.

Вищевказаний  вантажний автомобіль марки „МАN”  було вилучено.

Загальна вартість затриманого транспортного засобу становить орієнтовно 168 тис. грн.

Едуард Стеблюк, прес-секретар начальника Мукачівського прикордонного загону