Закарпаття: Тютюнова контрабанда може обернутися втратою “робочого коня”

Одним з основних напрямків правоохоронної діяльності Виноградівської митниці є протидія незаконному переміщенню через митний кордон України тютюнових виробів.

На сьогоднішній день, особовим складом митниці, в результаті виконання аналітично-пошукових заходів самостійно та у взаємодії з підрозділами Мукачівського прикордонного загону, запроваджено 315 адміністративних справ, предметами по яким виступали майже 210 тисяч пачок сигарет загальною вартістю більш ніж 5,9 мільйонів гривень.

Слід зауважити, що у 84 справах про порушення митних правил вилучалися транспортні засоби, оскільки вони використовувалися для приховування в конструктивно передбачених порожнинах, а також в спеціально обладнаних тайниках, безпосередніх предметів правопорушень, а саме – тютюнових виробів.

Постанови стосовно конфіскації в дохід Держави безпосередніх предметів правопорушень, а також засобів їх приховування від митного контролю, виносяться судом і станом на початок жовтеня поточного року на адресу Виноградівської митниці вже надійшли повідомлення про конфіскацію 38 таких легковиків загальною вартістю понад 2 мільйона гривень.

Так необачно прийняте рішення про протиправне переміщення через митний кордон України тютюнових виробів може призвести до втрати власником свого автомобіля.

Прес-служба Державної митної служби України