Боксер-політик Віталій Кличко їде на Закарпаття

У понеділок, 11 жовтня, в Ужгороді у прес-центрі «Закарпаття» з журналістами зустрілися представники молодої, але амбітної та перспективної політичної сили «Український Демократичний Альянс за Реформи», або ж скорочено — «УДАР Віталія Кличка».
В українському політикумі ця партія з’явилася у липні цього року (а на Закарпатті — лише у вересні), однак енергійний старт обласного лідера сили Євгена Ярини забезпечив організацію місцевих осередків у всіх районах і містах області, що дозволило партії взяти участь у місцевих виборах-2010.

Представив молоду політичну силу журналістам головний редактор газети «Срібна Земля ФЕСТ» Василь Ільницький, котрий також іде на вибори кандидатом в облраду від УДАРу. Він коротко розповів про нову партію та її лідера Віталія Кличка — людину, котра свій імідж та добре ім’я зробила сама, своїми трудом, наполегливістю та цілеспрямованістю. Як було наголошено, основним принципом партії є консолідація націй, принцип об’єднання всіх українців.

Євген Ярина, керівник Закарпатської обласної організації УДАРу, познайомив журналістів з організаційними моментами проробленої партією роботи в краї та деталями щодо приїзду Віталія Кличка в Ужгород 25 жовтня. За словами пана Ярини, якщо, звичайно, не брати до уваги Київську обласну організацію, котра в УДАРі є базовою, на сьогоднішній день тільки Закарпатська область зуміла забезпечити створення місцевих осередків партії в усіх районах та містах краю.

Адвокат Микола Буташ, котрий є кандидатом від УДАРУ до облради по Мукачеву,  розповів про основні моменти програми партії, пов’язані з реформою державного управління та правозахисних моментів. Забезпечення конституційних прав і свобод, чітке розмежування відповідальності у різних гілках влади, обмеження депутатської недоторканості, реформування судової системи, зокрема прозорість і відкритість системи судочинства шляхом її комп’ютеризації та запровадження механізму атестації суддів — ось лише кілька з багатьох основних пунктів, за які виступає партія «Український Демократичний Альянс за Реформи».

Олег Ціник, директор ЛОК «Форель», також кандидат в депутати облради від УДАРу, розповів про основні моменти необхідності реформування економіки країни. «Приватна власність — основа розвитку суспільства» — на це в програмі партії «Український Демократичний Альянс за Реформи» звертається особлива увага. Захист приватної власності, до максимуму скорочена процедура започаткування приватної справи в країні є тими болючими нині точками у системі підприємництва, які молода партія планує вирішити одними з перших. «Влада і бізнес мають бути партнерами, а не ворогами», — сказав пан Олег. «На Закарпатті ж всіляко треба сприяти розвитку туристично-рекреаційної галузі» — це один із акцентів діяльності УДАРу в нашому краї.

На завершення розмови голова Закарпатської обласної організації «Український Демократичний Альянс за Реформи» пообіцяв, що усі учасники прес-конференції УДАРу в прес-центрі «Закарпаття» від ЗМІ, за бажанням, матимуть пріоритетне право задати питання під час зустрічі з Віталієм Кличком в ході його відвідин Закарпаття.

Прес-центр “Закарпаття”