Ужгород: В УУБА відбудеться конференція з нагоди 75-річчя Блаженнійшого Митрополита Володимира

З 21 по 23 жовтня в УУБА відбудеться конференція з нагоди 75-річчя Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви. У роботі науково-практичного зібрання візьмуть участь духовенство, науковці, студентство, менеджери вищої освіти з України, Російської Федерації, Республіки Білорусь, Грецької Республіки,  Республіки Болгарії, Словацької Республіки, Чеської Республіки, Туреччини та ін.

Концептуальні підходи щодо розгляду учасниками Міжнародної конференції проблем забезпечуватимуться на пленарному та секційних засіданнях:

Секція 1. Духовна спадщина українського народу та її вплив на сучасний розвиток цілісного суспільства в Україні.

Секція 2. Історико-філософські основи формування українського цивілізаційного простору.

Секція 3. Політико-правові та соціально-економічні основи забезпечення трансформаційних процесів в українському суспільстві.

Секція 4. Утвердження інноваційних моделей щодо якісної підготовки фахівців з вищою світською та вищою духовною освітою в контексті становлення і розвитку сучасної глобальної макроцивілізації, збереження Макрохристиянського світу в новітній період, реалізації ціннісної парадигми сучасності – освіта упродовж життя.

Секція 5. Основні цільові індикатори формування психолого-педагогічної культури учасників навчально-виховного процесу в умовах модернізації вищої освіти.

Секція 6. Вплив інформаційних технологій та електронно-комп’ютерних комунікацій на формування українського цивілізаційного простору.

Передбачено зустріч за участі студентів за круглим столом з проблеми «Роль православних духовних цінностей у розвитку православної цивілізації макрохристиянського світу, формування національної самосвідомості та громадської позиції сучасної молоді».

Робочі мови конференції: українська, російська, англійська.

“Православіє в Україні”