Закарпаття: Міжгірська дитяча бібліотека ім. В.С.Гренджі-Донського провела акцію “Книга відкриває світ”

Магнітом тягне юних читачів міжгірська районна дитяча бібліотека ім. В. С. Гренджі-Донського. Секрету у потягу до знань малечі майже нема. Просто завідуюча книжковою скарбничкою, людина з багаторічним досвідом бібліотечної роботи Єва Горова спільно з своїми працівниками Ганною Славець та Тетяною Стець вміє душею прищепити любов до написаного і виданого слова з ранніх літ дівчаткам і хлопчикам.
Завдяки ентузіазму і високому професіоналізму Єва Іванівна для досягнення благородної мети застосовує різні форми у своїй діяльності. Просто інколи дивуєшся її непосидючості — один за одним організовує заходи, щоб масово притулити шкільну молодь до книги. Такою кількістю якісних у користі справ рідко котрий культзаклад може похвалитися.
Переглянути повністю

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у черговий раз спалахнув вогник дійства — проводилася акція “Книга відкриває світ” з участю учнів 4-Б і 4-В класів Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та їх талановитих класоводів Ганни Рущак і Мирослави Пойди. Принаряджена у казкових персонажів, юнь підготувала цікаву літературну композицію “Бібліотека — мій друг і порадник”. До речі, бібліотекарі організували і тематичну виставку, яка присвячувалася книзі, про роль якої, особливо в житті підростаючого покоління, розповіла Єва Горова. Запрошений на цей захід селищний голова Василь Щур побажав школярам постійно дружити з книгами, які ведуть у Країну Знань і збагачують світогляд, вручив сувеніри, які поповнили краєзнавчий куток бібліотеки. А ось вимпел з гербом Міжгір’я з його рук дістався учню Андрію Пилипчинцю, котрий найкраще оповів про зображені символи атрибутики селища. Привітала бібліотекарів і секретар селищної ради Мирослава Пішта, пригостивши читачів-артистів солодощами.
Переглянути повністю

А відтак на святково прикрашеному кульками автобусі, що теж виділився органом райцентрівського місцевого самоврядування, вирушив гуртом у казкову подорож по всіх п’ятьох дитсадках “столиці” Верховини, розташованих у житлових масивах Волівчика, Поточині, Грабівці і у самому “серці” Міжгір’я.

У дошкільних закладах четвертокласники тепло вітали молодших за себе малюків і дарували книжечки.

Своїм неординарним візитом вони, можна вважати, цього дня стали символічними дороговказами до бібліотеки і книги — невичерпного джерела знань, глибокого і всебічного світосприйняття, одного з головних чинників збагачень розуму, неоцінимої пригоди у житті кожної людини.

Василь Пилипчинець, фото Тетяни КОСТЮК, “Верховина”