Закарпаття: У гірському Воловці підприємці вивчали зміни у податковому та пенсійному законодавстві

У п’ятницю, 8 жовтня 2010 року, в приміщенні Воловецького відділення Свалявської МДПІ відбувся семінар для суб’єктів господарювання – юридичних та фізичних осіб Воловецького району на тему: «Актуальні питання оподаткування юридичних та фізичних осіб – суб’єктів господарювання. Порядок сплати внесків на обов’язкове державне пенсійне страхування. Єдиний соціальний внесок. Основні новації Податкового кодексу». Провели семінар фахівці Державної податкової адміністрації у Закарпатській області спільно з Головним управлінням Пенсійного фонду в Закарпатській області та Закарпатською філією ДП «ІВЦ ДПА України».

Участь у семінарі взяли начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА  в області Єва Мойшевич, перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду в Закарпатській області Тетяна Король та директор Закарпатської філії  ДП «ІВЦ  ДПА України» Володимир Москаленко.

Відкрив семінар вступним словом заступник начальника Свалявської МДПІ Михайло Ківкович.

З основними новаціями проекту  Податкового кодексу, внесеного урядом до Верховної Ради, платників податків ознайомила Єва Мойшевич, повідомивши про основні  зміни, які передбачає проект кодексу за окремими розділами, зокрема щодо податку на прибуток, податку на додану вартість, податку з доходів фізичних осіб, місцевих податків і зборів та спрощеної системи оподаткування. Є.Мойшевич також роз’яснила зміни у порядку заповнення та подання декларації з  ПДВ та декларації з податку на прибуток за 9 місяців ц.р., а також зміни в оподаткуванні доходів фізичних осіб, які набрали чинність з 1 січня 2010 року.

Про порядок сплати внесків на загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування платниками єдиного податку – фізичними особами присутнім детально розповіла Тетяна Король. Також вона зупинилася на основних засадах Закону України про єдиний соціальний внесок, який набере чинності з 1 січня 2011 року.

Володимир Москаленко розповів про офіційне видання ДПА України «Вісник податкової служби України», переваги передплатників журналу.

Виступаючі відповіли на запитання присутніх платників та надали індивідуальні консультації.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області