Тігіпко: ніщо так не дискредитує владу, як митниця і податкова

Українська митниця перетворилася на годівницю для корупціонерів, прикрити яку може тільки жорстка законодавча регуляція, вважає Сергій Тігіпко.

Сьогодні українська митниця перетворилася на годівницю для корупціонерів, прикрити яку може тільки жорстка законодавча регуляція. Про це сьогодні заявив голова партії “Сильна Україна” Сергій Тігіпко під час зустрічі з митними брокерами в Одеському морському торговому порту.

“Ніщо так не дискредитує президента, як митниця і податкова. Головна проблема митниці – корупція. Це – гідра з багатьма головами. Ми будемо атакувати її через Митний кодекс, через прямі норми, які митник не зміг би трактувати на свій розсуд. Потрібно, з одного боку, спростити деякі норми, а потім – жорстка законодавча регуляція”, – повідомив Тігіпко. Також, на думку політика, необхідно вирішити кадрове питання. “Митну службу можна скоротити на 30%, залишивши нинішній фонд зарплати. І знайдуться люди, які підуть на зарплату митника і будуть чесно працювати”, – впевнений Тігіпко.

Під час зустрічі віце-прем’єр і глава “Сильної України” включив до робочої групи з підготовки Митного кодексу представників Одеської міської профспілки митних брокерів і підприємців. “Я готовий вас прямо зараз у телефонному режимі приєднати до робочої групи представників брокерів”, – сказав Тігіпко.

Він також повідомив, що найближчим часом проект документа передадуть підприємцям, які працюють з митницею. За словами політика, головним завданням при розробці кодексу є скорочення термінів оформлення вантажів і спрощення процедур. Передбачається система “єдиного вікна”. Крім того, кодекс буде адаптований до митних правил ЄС, а інші органи, в тому числі Служба безпеки України і ДПАУ, будуть позбавлені можливості перевіряти контейнери.

tsn.ua