Закарпаття: “Кращим бібліотекарем року” на Міжгірщині стала працівниця бібліотечної філії гірського села Негровець

Для кожної освіченої людини бібліотекар — це насамперед творча особистість, яка безкорисливо, щедро, з повною віддачею служить суспільству, читачеві. Днями в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулися урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек. Вступним словом свято відкрила директор ЦБС Надія Бубич, яка наголосила, що особливим багатством бібліотек завжди були і будуть її кадри — талановиті, досвідчені, кваліфіковані спеціалісти, безмежно віддані своїй справі.
Потім з привітальним словом від імені депутатів районної ради, від себе особисто виступив голова районної ради Іван Ярема, одночасно вручивши всім присутнім квіти.

В своєму виступі Іван Васильович відмітив, що наскільки важлива місія бібліотекарів привити любов читачеві до книги, починаючи з дитинства, і в такій мірі, щоб книга стала для молодої людини хорошим другом, порадником на все життя. Книга здатна формувати особистість, характер, розвивати необмежені можливості людини. На прикладах героїв книг “Бур’ян”, “Вершники”, “Шагренева кожа”, “Плаха” розказав, який вплив вони мають на виховання молодого покоління.

На завершення свого виступу Іван Васильович побажав всім працівникам бібліотек, читачам, присутнім миру, любові та злагоди.

З теплими словами привітання до присутніх звернувся начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Олександр Михайлович Шемет. Він подякував всім за плідну працю, відмітив позитивні зрушення, які відбулися в системі культури і зокрема в бібліотечній справі. Проінформував, що робиться і планується зробити в майбутньому для покращення умов праці бібліотекарів, висловив слова вдячності і ветеранам бібліотечної справи, які були присутні в залі, побажав всім здоров’я, оптимізму, успіхів та благополуччя.

З вітаннями до присутніх звернулася поетеса Віра Фесенко, твори якої постійно поповнюють бібліотечний фонд району. У віршованій формі вона побажала працівникам бібліотек натхнення, хороших читачів, успіхів у праці, благополуччя.

Голова профкому клубно-бібліотечних працівників району Тетяна Станкевічус також привітала колег з професійним святом, побажала творчості, натхнення, щастя, добробуту та любові. Вона відмітила, що свято бібліотекарів співпадає із християнським святом Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії і побажала всім бібліотекарям віри у власні сили, надії на те, що праця бібліотекарів буде достойно визнана, любові користувачів і мудрості у здійсненні планів.

Після виступів та побажань відбулися нагородження. У першій номінації “Кращий бібліотекар року” нагороджено Н.І. Савинець — завідуючу філією с. Негровець; у номінації “Думаємо, шукаємо, втілюємо” — Н.П. Бибу, методиста ЦБС; у номінації “Я душу кладу на долоні” — Є.І. Горову, заступника директора ЦБС з роботи з дітьми; у номінації “Талант дарують людям” — Г.І. Шекету, завідуючу відділом обслуговування ЦРБ; у номінації “Особливий клімат бібліотеки” — М.В. Якубів, бібліотекаря с. В. Студений; у номінації “Господиня книжкових полиць” — М.Ю. Драч, завідуючу філією с. Колочава-Лаз; у номінації з керівництва сімейного читання “Разом весело читати” — О.І. Ленчур, завідуючу філією с. Репинне та Н.В. Бубич, завідуючу філією с. Сойми; у номінації “Життя бібліотеки — її читачі” нагороджено Л.М. Гимбу, бібліотекаря с. Пилипець; у номінації “Відданість своїй справі” — Л.І. Бобонич, завідуючу бібліотекою с. Майдан; у номінації “Вибір на все життя” — В.Ю. Пойду, бібліотекаря с. Запереділля.

Безперечно, свято вдалося. Всі учасники урочистостей з оптимізмом дивляться у майбутнє. Є віра і надія в те, що з кожним роком бібліотечний фонд району буде поповнюватися новими виданнями і кількість вдячних читачів збільшуватиметься.

Андрій ГОЛОДНЯК, “Верховина”