Закарпаття: Начальник карного розшуку поспілкувався з закарпатцями

Чергову «Пряму телефонну лінію» з населенням провів начальник управління карного розшуку УМВС підполковник міліції Олексій Шніцер.

Питання, котрі надходили до підполковника, в основому стосувалися боротьби міліції з криміналітетом. Так, жительку Мукачева хвилювало, як вберегти своє помешкання від злодіїв. Річ у тому, пояснила жінка, що її сім’я до вечора знаходиться на роботі, а хата залишається без нагляду. Олексій Іванович порадив поставити квартиру на охорону.

До речі, саме зараз проходить акція Державної служби охорони «Квартиру під охорону 2010». За умовами цієї акції, власник оселі платить за саме встановлення сигналізації символічну суму–1 гривню, а охорона обходитиметься йому в суму близько 70 гривень у місяць. Як наголосив підполковник, ще не було випадку, аби з квартири, котра знаходиться під міліцейською охоронною сигналізацією, було скоєно крадіжку. Зате у Виноградові нещодавно було затримано на гарячому злодіїв, котрі намагалися поцупити речі з оселі, що знаходилася під охороною.

Наступний дзвінок був з Ужгорода. Слухач цікавився ходом розкриття підриву престижної іномарки. Олексій Шніцер відповів, що в цьому немає ніяких політичних мотивів. Слідство розглядає кілька версій скоєння цього злочину.

Черговий краянин, котрий зателефонував на “телефон довіри”, цікавився, як міліція протидіє дачним крадіям. Адже тільки-но дозріває урожай, як зловмисники спустошують людські городи. Більше того, проникають і в дачні будиночки, де цуплять цінні речі. Керівник оперативного підрозділу запевнив, що усіх таких злодіїв-«дачників» відслідковують правоохоронці. Лише на Ужгородщині з початку року затримано 3 злочинні групи, котрі скоювали крадіжки з дач. Разом з тим, начальник управління карного розшуку порадив власникам дач не залишати цінні речі в будиночках, намагатися стерегти не тільки свої, але й сусідські будинки. А якщо на території з’явився хтось підозрілий, краще відразу ж зателефонувати в міліцію.

Начальник карного розшуку закарпатської міліції дав вичерпні відповіді на всі запитання громадян, які надійшли на “Пряму телефонну лінію”.

Іван ЛАДЖУН, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

zakarpatpost.net