Українець намагався переслати за кордон “Угорську партизанську пам’ятну медаль” та мініатюрну модифікацію до неї

Дві державні нагороди Угорщини: нагородний знак Угорської Народної Республіки «Угорська партизанська пам’ятна медаль», заснований у 1954 році, а також мініатюрна модифікація до неї (обидва номерні) митники виявили при спробі незаконного переміщення.

Таку “нагородну” бандероль намагався надіслати громадянин України на адресу громадянки, яка проживає у Російській Федерації. Нагороди виявили в ході здійснення митного контролю міжнародного поштового відправлення.

Згідно висновку мистецтвознавчої експертизи вказані вище нагороди мають історичну цінність.

Відповідно Постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження правил надання послуг поштового зв’язку” № 115 від 17.08.2002 року, забороняється пересилати у міжнародних поштових відправленнях предмети, які становлять національне, історичне або культурне надбання українського народу, що визначається відповідно до законів України.

Таким чином громадянин України пересилав через митний кордон України у міжнародному поштовому відправленні дві державні нагороди Угорщини, які заборонені до пересилання.

Складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 341 Митного кодексу України.

На даний час по вказаній справі про ПМП службою боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Житомирської митниці проводиться провадження.

Відділ з питань взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Держмитслужби України