Закарпаття: До Ужгороду завітали нащадки австрійської імператорської династії Габсбургів

У приміщенні Ужгородського замку вони зустрілися з представниками Ужгородського міського товариства ВГО Українського реєстрового козацтва.

За словами отамана Ужгородського міського товариства ВГО УРК Анатолія Мальованого, високі гості вперше не лише на Закарпатті, а й в Україні:

— Коли вони дізналися про цю зустріч – вони відзначили, що налагодження співпраці з Україною – це політичний пріоритет для Австрії. Ми були здивовані, але це дійсно так, зустріч пройшла на найвищому рівні. Нащадки   Габсбургів Шандор фон Габсбург-Лотрінген та фрау-магістр Герта Маргаретте Офферль привезли до нас подарунок – соху з дерева – символ миру, яка навічно залишиться в Закарпатському музеї.

Зменшену копію символу миру отримав також один із кандидатів на посаду міського голови Ужгорода Віктор Погорєлов. «Нехай ця статуетка втілює для Вас тепло, силу та індивідуальність. У ній – мистецький вираз усіх ваших чеснот – порядності, чесності та активної громадянської позиції», – відзначив Шандор фон Габсбург-Лотрінген.

ВЗП