Закарпаття: Матч за Суперкубок Міжгірщини з футболу завершився перемогою ФК “Колочава-Негровець“

Після завершення районного чемпіонату на вболівальників чекала ще одна надпринципова дуель двох найсильніших районних команд, у котрій вирішувалася доля суперкубкового трофею. Ця зустріч відбулася у неділю на райцентрівському стадіоні “Авангард”, де володарі кубка району ФК “Колочава-Негровець“ зустрілися з цьогорічним чемпіоном району ФК “Міжгір’я-Лозянське“.
Дійсно цей матч став кульмінацією всього футбольного сезону нашого краю. Із перших хвилин стало зрозуміло, що обидві команди налаштовані тільки на перемогу. За розіграшу районної першості дані клуби зустрічалися двічі і обидва рази перемогу святкував ФК “Міжгір’я-Лозянське“. Цей факт додавав зустрічі ще більшої інтриги, бо відтак колочавці мали останню нагоду в цьогорічному футбольному сезоні довести свій статус футбольного лідера. І все ж таки реванш їм вдався.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі. Поступатися не хотів ніхто, тому гра вийшла дещо сумбурною, де переважили окремі силові дуелі футболістів, гра в пас не виходила ні в одних, ні в інших. Перша половина не увінчалася голами та й гострих моментів було небагато. Можна пригадати лише три вдалі розіграші кутових, за яких гравці команди з тереблянської долини завдавали разючих ударів головою.

У другому таймі мало що змінилося — та ж сама боротьба, удари здалеку, комбінації виходили лише у двох-трьох гравців. Але все ж таки після непорозуміння захисників ФК “Міжгір’я-Лозянське”, легіонер колочавців зумів підхопити м’яч і з розвороту відправити його в дальній кут воріт. Кіпер безсилий — 1:0 повели колочавці. Після пропущеного голу гра стала ще більш напруженою. Футболісти відверто фолили, спортивна злість переважала над майстерністю. Як кажуть, масла у вогонь також доливали фани з тереблянської долини, які в запалі підтримки земляків забували про деякі правила адекватної поведінки. Підтримка завжди добре, адже всім відомо, що без вболівальників футболу не існує. І лише плюс, що у ФК “Колочава-Негровець“ така велика їх кількість, але вболівати також треба вміти.

Зрівняти рахунок ФК “Міжгір’я-Лозянське“ зумів лише наприкінці поєдинку вдалим ударом із штрафного. Відтак доля суперкубка мала вирішитися серією післяматчевих пенальті. І тут переміг досвід колочавських майстрів шкіряного м’яча, які всі п’ять ударів виконали бездоганно, а їх кіпер парирував один із пенальті, чим і приніс перемогу своїм.

Після закінчення зустрічі голова федерації футболу Міжгірщини Євген Бундзяк привітав учасників із вдало проведеним футбольним сезоном та подякував командам за серйозне ставлення до районної першості. За тим слово для урочистого виступу надали капітану колочавської команди, голові райради Івану Яремі, який також подякував всім гравцям за гарну гру, привітав ФК “Міжгір’я-Лозянське“ з перемогою у чемпіонаті, а ФК “Колочава-Негровець“ із здобутим суперкубковим трофеєм. Відтак побажав колективам гарно відпочити за зимовий період і з новими силами приступити до розіграшу міжгірського футбольного чемпіонату сезону-2011.

Андрій ГОЛОДНЯК, “Верховина”