Закарпатське селище Кольчино відтепер із новим спортмайданчиком зі штучним покриттям

Ще один район Закарпаття – зі спортивним майданчиком. У неділю, 17 жовтня, в селищі Кольчино Мукачівського району для дітлахів відкрили майданчик зі штучним покриттям. Участь в урочистостях взяв і голова облдержадміністрації Олександр Ледида.

У неділю в Кольчині було подвійне свято – день села та відкриття спортмайданчика. Майданчик встановили в центрі селища, поблизу стадіону. На урочисте відкриття зібралися  сотні селян – школярі, учителі, батьки.  Символічну стрічку перерізали керівник краю Олександр Ледида, очільник Мукачівщини Василь Лазар та депутат облради Олексій Баранюк.
– Після відвідин Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем Китаю, було прийнято рішення перейняти досвід країни в облаштуванні спортивної інфраструктури і в наших школах. Глава держави ініціював відкриття в державі щороку 500 спортивних майданчиків. Цього року ми план по Закарпатській області виконаємо, а наступного року планка буде піднята – ще 30 населених пунктів будуть із новими спортмайданчиками, – констатував Олександр Ледида.

Керівник краю також повідомив, що незабаром на Мукачівщині відкриють ще одну спортивну площадку –  в селищі Чинадієво.
Депутат обласної ради, уродженець Кольчина Олексій Баранюк відзначив, що після того, як в попередніх населених пунктах відкрили аналогічні спортивні площадки, діти почали проводити на ній практично весь свій вільний час.
– Такі майданчики дають можливість забирати дітей з вулиці і знайомити їх із здоровим способом життя. Окрім того маємо плани розвивати спортивну інфраструктуру селища і в майбутньому, – зазначив депутат облради Олексій Баранюк. – Вже за рік поблизу майданчика відкриємо два тенісних корти.
Після урочистого відкриття майданчика відбувся  футбольний матч між командами школярів Мукачівщини. Перемогу святкувала команда юних футболістів із Лохова. Під час церемонії нагородження Олександр Ледида  подарував школярам комплекти футбольних м’ячів, спортивної форми та побажав їм успіху і досягнень у спорті.
Нагадаємо, що згідно з обласною програмою «Спортивний майданчик», на будівництво майданчиків із обласного бюджету виділено 4 мільйони гривень. Майданчики розраховані на заняття  футболом, баскетболом, волейболом та гандболом. Вони мають стійке покриття та захищені від ушкоджень. За кожним майданчиком буде закріплено спортивного тренера-організатора.

Прес-центр ОДА