Закарпаття: Львівська транспортна міліція затримала в електричці групу людей, у яких знайшла пакет із вибухівкою

У гірській місцевості залізничним транспортом користуються усі місцеві мешканці. Практично будь-яку новину можна дізнатися без і засобів масової інформації, варто лише пройтися приміським поїзду. Так нещодавно ввечері працівники лінійного відділення транспортної міліції – оперуповноважений карного розшуку та інспектор патрульної служби поверталися зі служби додому в одне із сіл Закарпаття.
У поїзді було багато людей, практично всі знайомі. Хоча працівники транспортної міліції були не на службі, однак  пройшли поїздом аби перевірити стан громадського порядку. Увагу інспектора патрульної служби привернули троє пристойно одягнених чоловіків. Дивним було, що у чоловіків не було ніякого багажу, лише один невеличкий пакет. Оперуповноважений карного розшуку зробив кілька фотознімків незнайомців камерою з мобільного телефону.

Поділившись думками щодо цих пасажирів, працівники міліції попросили поїзного касира перевірити у чоловіків за їх присутності квитки.

Коли інспектор патрульної служби міліції запитав у підозрілих чоловіків, що вони везуть у пакеті, то останні заявили, що він не їхній. Однак мобільний міліціонера якраз зафіксував той момент, коли один із чоловіків вішав куртку та пакет на гачок біля місця сидіння.

При огляді особистих речей, як у подальшому записано у міліцейському протоколі, “виявлено та вилучено із поліетиленового пакета пластмасовий циліндричний пристрій діаметром 55 мм, довжиною 75 мм, обмотаний ізолюючою стрічкою з двома проводами та елементом живлення (батарейкою), схожий на вибуховий пристрій саморобного виготовлення”.

На кінцевій станції на цих пасажирів та працівників міліції вже чекала посилена слідчо-оперативна група лінійного відділу міліції. Експерт вибухотехнічної служби при попередньому огляді встановив, що речовина, якою наповнено циліндр відноситься до вибухових речовин військового призначення.

Пристрій направлено на дослідження до відділу науково-дослідного експертно криміналістичного центру транспортної міліції з метою встановлення типу та вибухових можливостей пристрою.

Наразі вирішується питання щодо порушення кримінальної справи. Триває слідство.

Єсімов С., ГЗГ УМВС України на Львівській залізниці