Закарпаття: Сьогодні в Ужгороді поговорять про своєчасну діагностику та успішне лікування онкологічної хвороби

В понеділок, 18 жовтня о 14.00 в прес-центрі управління охорони здоров’я (Обласний центр здоров’я, пл. Театральна, 6) відбудеться прес-конференція присвячена Всесвітньому Дню боротьби із раком молочної залози, який відзначатиметься 20 жовтня. Як запобігти поширенню цієї онкологічної хвороби, що робити для якісної і своєчасної діагностики і успішного лікування? На ці та низку інших питань дадуть відповіді Андрій Русин – д.м.н, професор, головний лікар обласного клінічного онкологічного диспансеру та  Наталія Шаульська – голова ЗОГО «Амазонки Закарпаття».

Довідково:

Рак молочної залози є найбільш поширеним онкологічним захворюванням серед жінок як в Україні, так і загалом у світі. Зокрема, в світі реєструється щороку більше 1 млн. жінок, в яких вперше виявляють РМЗ, і близько 600 тисяч гинуть щорічно.
Щороку ця недуга забирає життя восьми тисяч українок. Нині на обліку вітчизняних онкодиспансерів стоять майже 150 тисяч жінок. Щороку реєструється 16 тисяч нових випадків і близько 8 тисяч жінок помирають. Майже 90% жінок, що хворіють РМЗ, це жінки після 40 років. Пік спостерігається після 50-ти років.

Прес-центр Управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА