Закарпаття: З початку року митні платежі до бюджет зросли на 55%, податкові – на 4%

За січень-вересень до бюджетів усіх рівнів Закарпатської області мобілізовано податків та обов’язкових платежів у сумі 1 мільярд 789 мільйонів гривень, що майже на 20 відсотків більше відповідного періоду минулого року.
До загального та спеціального фондів державного бюджету надійшло 1 мільярд  46 мільйонів гривень. Це майже на третину перевищує минулорічний показник. Митні платежі за цей час зросли на 55 відсотків, податкові – на 4.

За дев’ять місяців до місцевих бюджетів надійшло 743,5 мільйона гривень, що на 8 відсотків більше аналогічного періоду 2009-го року. Загалом, місцеві бюджети перевиконано на 1,6 відсотка.

Цього  року місцеві бюджети отримали трансферти з держбюджету на суму 2 мільярди 743 мільйона гривень. Підтримка регіонального бюджету з держави зросла більш ніж на третину.

Зросли цьогоріч і видатки місцевих бюджетів – на чверть. Так, на утримання установ та закладів освіти  виділено 1 мільярд 93 мільйона гривень, на медицину – 580 мільйонів, на програми соцзахисту – 730, на культуру – 116 мільйонів гривень.

Прес-центр ОДА