На Закарпатті складено та направлено до суду 7 адмінпротоколів щодо податківців, 9 — звільнено, ще 29 притягнуто до дисциплінарної відповідальності

Відділом внутрішньої безпеки при ДПА у Закарпатській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України протягом січня – вересня 2010 року проведено 114 службових перевірок та розслідувань щодо працівників органів державної податкової служби, внесено 26 подань керівництву органів державної податкової служби для вжиття заходів реагування та усунення виявлених недоліків, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 29 працівників податкової служби, в т.ч. 9 звільнено.

Винесено 31 офіційне застереження працівникам органів ДПС про недопущення протиправної поведінки

Вживалися і заходи щодо виявлення фактів порушень працівниками податкової служби вимог Закону України “Про боротьбу з корупцією”, складено та направлено до суду 7 адмінпротоколів щодо співробітників органів ДПС області про порушення вимог Закону України “Про боротьбу з корупцією”.

У поточному році один протокол був розглянутий у суді, у результаті чого судом особу визнано винною у порушенні вимог Закону України “Про боротьбу з корупцією” та накладено адмінстративний штраф у сумі 850 грн.

Також за матеріалами ВВБ при ДПА у Закарпатській області УВБ ДПА України прокуратурою Закарпатської області порушено 2 кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ст.364 ч.3 (два злочини) та ст.366 ч.1 Кримінального кодексу України за фактом скоєння злочинів працівниками органів ДПС області.

Продовжується і робота, спрямована на попередження корупційних діянь з боку співробітників податкової служби області, та з висвітлення діяльності підрозділу в засобах масової інформації, популяризації функціонування “телефону довіри” ВВБ. Уже проведено 143 виступи, бесід, лекцій у колективах державної податкової служби області, зокрема, щодо роз’яснення працівникам органів державної податкової служби області положень антикорупційного законодавства; у ЗМІ оприлюднено 434 інформації.

Відділом внутрішньої безпеки при ДПА у Закарпатській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України постійно вживаються заходи, спрямовані на недопущення проникнення в органи податкової служби осіб з кримінальним минулим, а також тих, хто за своїми морально-діловими якостями не відповідають кваліфікаційним вимогам, що висуваються до кандидатів на роботу в органах податкової служби. З цією метою до складу кадрових комісій з розгляду та перевірки кандидатів на вакантні посади в ОДПС, включені представники відділу. З початку року було проведено 94 такі перевірки, за результатами яких 4 кандидатам відмовлено в призначенні.

Під час перевірки кандидатів особлива увага приділяється отриманню та перевірці інформації про їх можливу участь у комерційній діяльності, входження до складу правління чи інших виконавчих органів суб’єктів господарювання, що здійснюють підприємницьку діяльність, а також виконання роботи на умовах сумісництва, отриманню та перевірці іншої інформації, що може перешкоджати зайняттю посади державного службовця.

Пріоритетними напрямками роботи відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Закарпатській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України у поточному році і надалі залишається реалізація комплексу заходів щодо забезпечення оперативного супроводження за основними корупційно небезпечними напрямами діяльності органів державної податкової служби, в тому числі адміністрування податку на додану вартість, контрольно-перевірочна робота, адміністрування акцизного збору, робота з податковим боргом (застосування податкової застави), виявлення та вилучення товарів з незаконного обігу.

Для підтримання безпечних умов роботи працівників органів державної податкової служби, запобігання втягування їх у протиправну діяльність, попередження та розкриття корисливих та інших умисних злочинів, пов’язаних із службовою діяльністю, у відділі внутрішньої безпеки при ДПА у Закарпатській області УВБ ДПА України з 1998 року працює “телефон довіри” 3-52-70.

Відділ внутрішньої безпеки  при ДПА у Закарпатській області