На Закарпаття приїде, аби ще раз відзначити своє 60-річчя, голова Спілки українських письменників Словаччини Іван Яцканин

Наприкінці літа відомому українському прозаїку і перекладачу зі Словаччини Іванові Яцканину виповнилося 60. Ця постать є знаковою в сучасних українсько-словацьких літературних взаєминах.
Адже пан Іван є не тільки майстром реалістичної новели із життя українців Пряшівщини, але й справжнім будівничим мостів взаєморозуміння між двома сусідніми народами. Адже чимало переклав як з української мови на словацьку, так із словацької на українську. Зокрема, найближчим часом до українського читача прийде нова його праця — поважна антологія словацького оповідання.

Приємно, що голову Спілки українських письменників Словаччини, багаторічного редактора літературно-мистецького журналу «Дукля» та дитячого часопису «Веселка», які видаються у Пряшеві, буде вшановано і на Закарпатті. У четвер, 21 жовтня, о 17.00 в Закарпатські обласній універсальній бібліотеці відбудеться авторський вечір Івана Яцканина, на який зійдуться шанувальники українського літературного слова.

Олександр Гаврош, “Буквоїд”