Вадим Лось: “Коли когось підозрюю у хабарництві, роблю попередження. Якщо не помагає, людина прощається з державною службою”

“Щотижня проводимо по два-три раптові виїзди на пункти пропуску. З’ясовуємо, скільки коштів у митників у кишені, як оформляють подорожуючих, чи вимагають гроші. Коли когось підозрюю у хабарництві, роблю попередження. Якщо не помагає, людина прощається з державною службою”, — каже керівник Чопської митниці Вадим Лось, 44 роки.

Працює на Закарпатті п’ять місяців. За той час за хабарництво звільнили сімох митників, виписали 93 дисциплінарні стягнення.

— Яку контрабанду зараз перевозять найбільше?

— На першому місці — брендові одяг і взуття. З початку року затримали цих речей на 5,2 мільйона гривень. Далі йдуть валюта, транспортні засоби, побутова техніка, продовольчі товари, тютюн.

— Їх оперативно розслідують?

— На жаль, переважно такі справи затягуються на місяці. За цей час товар псується, падає в ціні. Зараз у Держмитслужбі України розглядають питання декриміналізації товарної контрабанди. Якщо це не наркотики, зброя, хімпрепарати чи культурні цінності, то незалежно від вартості товару за його нелегальне перевезення може бути введено лише адмінвідповідальність із конфіскацією. Поки що за контрабанду на понад 432,5 тисячі гривень діє кримінал.

— Розкажіть про найрезонансніші справи?

— У березні затримали пакет зі 48 деталями старовинного одягу і кінської збруї ІХ–ХІІ століть. А ще автомобіль БМВ Х6 вартістю майже 750 тисяч гривень. Українка намагалася ввезти його за підробленими документами. Натрапили на 36 старовинних монет. У квітні італієць спробував переправити до України ювелірних виробів на 109 тисяч євро. А в декларації заявив ціну 38 тисяч. У серпні на митному посту “Тиса” виявили майже 570 грамів наркотику гашишу. Затримали українця, який віз з Італії 70 боєприпасів та холодну зброю.

— Який незвичайний контрабандний товар затримували?

— Здивувало, коли у моторному відсіку та багажнику рейсового автобуса знайшли препарат ботокс — ін’єкцію для заповнення зморшок та губ. Її везли з Австрії. Експерти довго мучилися, доки з’ясували, що це таке. Вартість — 42 тисячі гривень.

— Що робите з контрабандними автомобілями?

— На наших майданчиках стоять понад три сотні авто: “мітцубісі”, “мазди”, “шкоди”, БМВ, “мерседеси”. Після прийняття судових рішень виконавці повинні їх реалізувати, але цей процес дуже повільний. Бо часто на автомобілях номери кузова та двигуна є перебитими. Продати такі машини нереально. Досі в нас стоять автівки, затримані на початку 2000-х. 2010 року конфіскували 22 машини на 3,5 мільйона гривень. Буду ініціювати, щоб такі передавали організаціям інвалідів.

— Кажуть, найбільші будинки на Західній Україні — у митників.

— Але ніхто не каже, які ж будинки у контрабандистів. Мій принцип — менше говорити, більше працювати. А взагалі не маю часу їздити й роздивлятися, які будинки у митників. Я на роботі зранку й допізна. Навіть Ужгород за півроку не мав часу подивитися.

Сніжана Русин, Gazeta.ua