Закарпатська “Батьківщина”: Виборча кампанія може перетворитися на відстріл опонентів

Заява Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина»З кожним днем наближення голосування на виборах до місцевих органів влади в Україні все більше відчувається тиск з боку центральної влади на місцевих чиновників задля забезпечення тріумфальної перемоги провладних партій під час волевиявлення  31 жовтня.

Як наслідок, перелякані особистою відповідальністю за результат, перебуваючи в атмосфері страху, місцеві представники влади нерідко готові піти на протиправні дії, лиш би догодити своєму начальнику, який в свою чергу має не підвести ще вищого начальника і так аж до столичних партійних босів.

Наслідком жорсткого застосування адміністративного ресурсу стають відверті злочини проти політичних опонентів, яких перестають сприймати, як людей з іншою точкою зору, натомість вбачають в них ворогів.

У Закарпатті, де до сьогодні виборча кампанія проходила більш-менш в рамках закону, сьогодні вночі стався випадок, який мусить отримати належну оцінку правоохоронців та примусити владу схаменутися, бо в іншому випадку виборча кампанія може перетворитися просто на відстріл опонентів.

Так в ніч з 18 на 19 жовтня 2010 р. в с. Ільниця Іршавського району Закарпатської області невідомі обстріляли будинок голови первинної організації партії «ВО «Батьківщина» депутата трьох скликань та кандидата в депутати сільської ради Івана Капітана. На щастя, ніхто не постраждав. Сам Іван Капітан пов‘язує замах на своє життя та життя його близьких з наближенням виборів і заявляє, що залякати його нікому не вдасться, а нападників рано чи пізно знайдуть і покарають.

Зі свого боку керівництво Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина» закликає правоохоронні органи всебічно розслідувати напад на депутата, вжити всіх заходів, аби якнайшвидше знайти і покарати винних. Крім того, ми заявляємо рішучий протест проти застосування владою адміністративного ресурсу та тиску. Закликаємо всіх політичних опонентів до чесного, прозорого та толерантного ведення виборчої кампанії та недопущення фальсифікацій волевиявлення громадян.

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина»