Закарпаття: Курсанти з Мукачева готуються до конкурсу на “Краще знання української мови”

Міністер оборони України затвердив відповідне положення про проведення щорічного конкурсу на «Краще знання української мови» серед курсантів та слухачів усіх вищих військових закладів, військових навчальних підрозділів та ліцеїв.
Чи готові самі курсанти здавати нормативи ще й з рідної мови? Проте, як говорять: «У здоровому тілі – здоровий дух», так можна сказати і про вихованців Мукачівського військового ліцею. Зараз, крім посиленої фізичної підготовки, курсанти можуть також покращити свої знання з української мови. З метою виховання шанобливого ставлення до української мови, традицій та культури українського народу, серед курсантів та всіх військових закладів України щорічно проводитиметься конкурс на «Краще знання української мови».

Можливо не всі учні ліцеїв – є прихильниками проведення такого роду конкурсу, проте більшість з них не проти. Навпаки, говорять, що за таким конкурсом вони будуть удосконалювати свою мову, бо це є їх обов’язком.

Викладачі української мови трохи навіть розгубилися після такого рішення Міністерства оборони, щодо готування ліцеїстів до такого конкурсу. Вчитель української мови відзначила : «Взагалі, в першу чергу військові заклади мають виконувати своє першорядне значення, тобто вихововувати майбутніх чоловіків. Молоді люди мають бути мужні, підтягнуті. З іншої сторони, хто ж, як не армія, має стати базою і підтримкою майбутньої держави».

Учні ліцеїв з посиленою військовою і фізичною підготовкою неодноразово брали участь у різних предметних олімпіадах. На думку викладачів, такий конкурс певною мірою підвищить рівень знань української мови серед курсантів. Адже людина повинна бути не тільки сильною, але й інтелектуально розвиненою.

Організацію та проведення конкурсу можна шукати на гуманітарному орталі міжнародної політики України. Конкурс проводиться щорічно в період з 9 листопада – дня української писемності та мови – і 20 травня наступного року.

Яна Кобулей,
Інтернет-видання “Панорама Мукачева”