Закарпаття: 400 ветеранів-податківців є членами обласної організації ветеранів державної податкової служби

Днями Закарпатський обласний осередок ветеранів податкової служби звітував перед своїми колегами про пророблену роботу, про здобутки та напрацювання. Участь у звітно-виборчій конференції взяли представники ветеранської організації з усіх районів області.

Закарпатський обласний осередок ветеранів державної податкової служби з дня створення – квітня 2007 року – і сьогодні очолює Марта Гнатівна Волощук, яка була першим керівником податкової служби області з 1990-го до 2000 року.

На початку створення обласна ветеранська організація нараховувала 98 ветеранів-пенсіонерів та 162 ветеранів, які працювали у податкових органах області. За ці роки ветеранська організація закарпатських податківців поповнилася новими членами і серед регіональних організацій є однією з найчисельніших в Україні – до її складу входять майже 400 ветеранів податкової служби. З них 117 вже на заслуженому відпочинку – це висококваліфіковані фахівці, які стояли біля витоків податкової служби України, докладали свої зусилля до становлення і розвитку служби. Решта членів – це працюючі податківці, які трудяться в податковій службі понад 15 років, а це кожний четвертий податківець області.

Лідер ветеранів-податківців Марта Волощук розповіла, що основним завданням ветеранської організації є допомога пенсіонерам, забезпечення соціального та правового захисту ветеранів. Адже невеличка матеріальна допомога, добре слово підтримки, привітання до свята чи дня народження є проявом уваги та турботи до тих, хто віддав роки податковій службі і сьогодні вже не працює.

Члени організації беруть активну участь й у громадському житті. Ветерани-податківці з власної ініціативи організовують “круглі столи” із студентами ЗакДУ та Дні відкритих дверей для молоді в ДПА області та ДПІ у м.Ужгороді, залучали студентів до волонтерського руху. Ветерани-пенсіонери і самі є волонтерами податкової служби, допомагають податківцям, передаючи свій досвід. Допомагають ветерани і під час проведення семінарів з платниками податків.

На звітно-виборчій конференції переобрано керівні органи ветеранської організації. Члени організації одностайно висловилися за те, щоб осередок і надалі очолювала Марта Волощук, яка створювала колектив податківців області і знає усіх ветеранів та їх проблеми. У рамках конференції вручено подяки найактивнішим членам ветеранської організації.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області